Ett år

september 2, 2014
av Kristin

I dag er det ett år siden den første offisielle arbeidsdagen i mitt eget firma. Det har vært et lærerrikt, slitsomt og morsomt år.

I mai i fjor bestemte jeg meg altså for å si opp jobben min på BI. Jeg ville følge en drøm jeg hadde hatt lenge; å starte for meg selv. Siden januar i fjor, har jeg møtt mange freelancere, og jeg har snakket med dem om hvordan det er å jobbe for seg selv. Jeg har fått mange gode råd og tips, mange gode venner og samarbeidspartnere.  Og i mai bestemte jeg meg altså for å hoppe i det. Hva hadde jeg å tape? Det verste som kunne skje var at jeg måtte søke en fast jobb igjen.

Så den 30. august i fjor hadde jeg min siste arbeidsdag, og med en egenkapital på 20 000 gikk jeg ut i freelancerlivet. Jeg tror nok mange av mine venner og familie mente dette var total galskap og det glade vannvidd. Men de har støttet og backet meg hele veien, og den kommentaren jeg har fått høre fra alle sammen er: Du er så modig!

Men det å være modig holder ikke i seg selv. Det krever også hardt arbeid, og man trenger hjelp. Fra dag 1 var jeg så heldig å få kontorplass av SoCentral. Tusen takk for det. Det var veldig fint å ha så mange fine og flinke folk å sparre med, og å sitte med folk som er i samme situasjon som en selv. I tillegg har jeg møtt mange andre rause mennesker som har delt tips og erfaringer med meg.

Så hva har jeg gjort dette året da? Jo, blant annet dette:

 • Jeg har vært med å arrangere kreative workshops. Både i form av 48-timers Jam, men også mini-jams på oppdrag fra blant annet Build 2 grow.
 • Jeg hjalp SoCentral å sette opp et samarbeidsverktøy for en kunde.
 • Jeg har jobbet med Lær Kidsa Koding, og har sammen med Benedicte Raae lagd nye websider for dem.
 • Jeg har laget websider for noen av Norges kuleste pedagoger: PedSmia.
 • Jeg har gjort brukerstudier for Eikagruppen på deres arbeid med nye webløsninger.
 • Jeg har hatt forelesning om brukerstudier på Norges Kreative Fagskole.

Og sist men ikke minst har jeg lært utrolig mye. Jeg tror jeg har lært mer dette ene året, enn gjennom hele masteren min til sammen. Ikke det at det ikke har vært nyttig å ha den faglige ballasten i sekken. For den har gitt meg mange nyttige verktøy som jeg bruker i min hverdag. Men det holder ikke bare å ha teorien på plass. Noe læres kun gjennom erfaring.

Jeg sa til alle når jeg starta at jeg skulle gi det et år. Da skulle jeg gjøre opp status. Og her er min statusrapport:

Jeg har jobba med mange spennende oppdrag, møtt mange fine folk, lært mye, fått mye hjelp og har jobba hardt. Selv om man er selvstendig næringsdrivende, betyr ikke det at man jobber helt alene. Tusen takk til alle som  jeg har blitt kjent med, som har hjulpet meg, som har trodd på meg, som jeg har jobba med og til alle som heier på meg. Jeg hadde ikke klart det uten dere.

Fortsetter jeg? Selvfølgelig! Jeg kan ikke stoppe nå. Det har nettopp starta. Jeg gleder meg til fortsettelsen og til videre samarbeid med gamle og nye forbindelser.

Om

UX designer

4 Kommentarer

 1. |

  Ett år allerede! Syns du har fått gjort veldig mye på kort tid. Å være selvstendig kan beskrives med et gammelt slagord fra Pringles; Once you pop, you just can’t stop. Lykke til med år nummer to!

  • Kristin
   |

   Tusen takk Hege. Ja, jeg har vært heldig som har fått gjort så mye. Det var et veldig godt og beskrivende slagord. 🙂

 2. |

  Vi i Eika har satt stor pris på det arbeidet du har gjort for oss og vi er glade for at du fortsetter 🙂

  • Kristin
   |

   Tusen takk Siv. Det har vært veldig fint å jobbe med dere. Og det varmer en interaksjonsdesigners hjerte at dere har stor fokus på brukervennlighet. 🙂

Legg igjen en kommentar